Paul Washer aprovon miziken RAP

Paul David Washer (lindur në 1961) është Direktor i The HeartCry Missionary Society. Është edhe një predikues baptist shëtitës, që thekson shum pendimin dhe shenjtërimin.

Videot e tij janë duke qarkulluar shum edhe në mes të Ungjillorëve Italian.

Por në fjalimin e tij me tutull ‘A Message for Reformed Christian Rappers’ (Një Mesazh për repistat e Krishterë të Riformuar), që u zhvillua gjatë Legacy Conference të vitit 2007, Paul Washer ka aprovuar përdorimin e muzikës RAP për të prezantuar Ungjillin, dhe ka inkurajuar repistat e pranishëm.

Gjatë fjalimit të tij ka thënë edhe ‘… në qoftë se Jonathan Edwards do të rikthehej në jetë nga të vdekurit, dhe do shikonte disa prej këtyre djemve, ka shum mundësi të friksohej, por ato janë duke thënë të njejtat dhe identike të vërteta, dhe janë duke i folur një populli që Spurgeon nuk mund të arrinte, dhe që Edwards nuk do mund të arrinte, që Whitefield nuk mund të arrinte, un duartrokas për atë që bëhet këtu …’ (dëgjoje në pjesën e parë të videos këtu më poshtë)

Për të kuptuar çfarë është ‘RAP-i i Krishterë’ dhe kuk janë repistat e krishterë ju propozoi të vëreni dhe të dëgjoni me kujdes [grupin] FLAME feat. Lecrae & John Reilly ndërsa këndojnë  ‘Joyful Noise’ (në pjesën e dytë e videos më poshtë).

Pyes veten se si ka mundësi që Paul Washer duartroket këtë tip mizike dhe këtë mënyrë të sjelluri që kanë repistat. Me sa duket ai mendon se për të arritur me Ungjillin persona të një farë tipi, duhet të konformohemi me botën! Me fjalë tjera, që qellimi në disa raste i justifikon mjetet.

Askush të mos ju mashtrojë me arsyetime të kota, vëllezër.

[…]

Hiri i Zotit qoftë me të gjith ato që e duan me pastërti të pa korruptuar

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/13/paul-washer-approva-il-rap/