Billy Graham dhe Kisha Katolike Romake

grahampope-300x269

Në një intervistë të datës 30 maj 1997 e bërë nga David Frost, Billy Graham, predikuesi i famshëm amerikan, ka thënë: ‘Un mendoj që i përkas të gjitha kishave. Un ndihem në të njejten mënyrë në shtëpi, si në një mbledhje Anglikanësh, Batistësh, të Vëllezërve ose në një Kishë Katolike Romakë … Peshkopët, kryepeshkopët dhe Papa janë miqtë tanë’ (David Frost, Billy Graham in Conversation, fq. 68, 143).

Qfarë trishtimi duke parë një predikues ungjillor që i thërret miq peshkopët, kyrepeshkopët dhe papën e kishës katolike romake. Jezusi i thoshte dishepujve të tij: “Ju jeni miqtë e mi, nëse bëni gjërat që unë ju urdhëroj” (Gjoni 15:14), dhe këtu kemi një burr që thote se është shërbëtorë i Krishtit, dhe që thotë se idhujtarët dhe armiqtë e Ungjillit janë miqt e tij dhe miqt e Krishti. Trup.

Ruhuni jo vetëm nga Billy Graham, por edhe nga të gjith ato që e admirojnë dhe që ndjekin gjurmët e tij ekumenike.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/12/billy-graham-e-la-chiesa-cattolica-romana/