Duan të jetojnë në mënyrë të ligë

Pali thotë: “Të gjithë ata që duan të rrojnë me perëndishmëri në Krishtin Jezus do të përndiqen” (2 Timoteut 3:12). Ja përse shumë nuk donë të jetojnë perëndishmërisht në Krishtin Jezus, sepse e dinë që nëqoftëse jetojnë kështu, do të përndiqen. Dhe si rrjedhojë preferojnë të jetojnë në mënyrë të ligë, për të pasur nderin e botës dhe për të evituar përndjekjen. Mjerë ata.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Vogliono vivere empiamente

Për të ashtuquajturit Kirshterë të edukuar dhe respektues

Nepër Kisha qëndrimi në heshtje kundër veprave të pafrytshme të errësirës dhe atyre që i bëjnë […], quhet edukatë dhe respekt ndaj përsonave. Thelbi është ky: në qoftë se ti toleron ato që lëshohen në imoralitet, shkelje kurore, homoseksualitet, pedofili, vjedhje, idhujtari, lakmi parashë, dhe në çdo gjë tjetër që është e padrejtë dhe e çoroditur përpara Zotit, duke qëndruar në heshtje dhe ‘bërë punët e tuaja’ – si thonë ato -, atëherë je një përson i edukuar dhe respektues. Nga këto të ashtuquajtur pastor që janë të ‘edukuar dhe respektues’, ka shum nepër Kisha Ungjillore. Të ashtuquajturat Shkollat Biblike nxjerrin çdo vit shumë nga këto zotërinj të edukuar dhe respektues të ideve dhe veprave të tjerëve që janë të çoroditura. Por dijeni që fytyra e Zotit është kundër këtyre përsonave, sepse në vend që të ndalojnë keqbërjen duke kundërshtuar ato që e shkaktojnë, e lejojnë të shfrenohet. A ju kujtohet Aroni, vëllai i Moisiut? Ai lejoi dhe inkurajoi popullin rebel që të bënte një viç prej ari, por Zoti u zemërua me të deri në atë pikë sa deshi ta vrasë, dhe motivi përse Zoti nuk e vrau ishte sepse Moisiu ndërmjetësoi për të, sipas shkrimit: “Dhe Zoti u zemërua shumë gjithashtu kundër Aaronit, aq sa donte ta shkatërronte atë; kështu atë herë unë u luta edhe për Aaronin. (Ligji i Përtërirë 9:20). Pra, askush të mos mashtrohet, kush qëndron në heshtje kundër të keqes dhe të këqinjëve tërheqë zemërimin e Zotit.

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2013/05/29/per-quei-cosiddetti-cristiani-educati-e-rispettosi/

A je i urryer nga bota?

Jezusi një ditë i tha vëllezërve të tij që nuk besonin në të: “Bota nuk mund t’ju urrejë juve, por më urren mua sepse unë dëshmoj për të se veprat e saj janë të mbrapshta” (Gjoni 7:7). Jezusi pra dëshmonte për veprat e botës, duke thënë që ishin të këqija. Dhe për këtë dëshmi besnike dhe të vertetë bota e urreu. Pra bota urren ato që japin të njejten dëshmi për veprat e saj ende sot. Ç’bëjnë përkundrazi shumë që e quajnë veten ndjekës të Krishtit? QËNDROJNË NË HESHTJE OSE MË KEQ SHFAQIN KËNAQËSI NDAJ VEPRAVE TË BOTËS. Këto nuk mund të urrehen nga bota, përkundrazi i don sepse janë bërë shokë të botës, por ARMIQ TË PERËNDISË, sipas asaj që është shkruar: “O shkelës dhe shkelëse të kurorës, a nuk e dini se miqësia me botën është armiqësi me Perëndinë? Ai, pra, që don të jetë mik i botës bëhet armik i Perëndisë” (Jakobi 4:4). Askush pra të mos ju gënjejë me fjalë të kota, sepse në qoftë se bota nuk ju urren, sjedhja juaj nuk është në përputhje me vullnetin e Zotit në Krishtin ndaj jush.

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2013/05/29/sei-odiato-dal-mondo/

Christoga, ose Yoga e Krishterë

Christoga, ose Christian Yoga (Yoga e Krishterë) është një nga makinacionet e djallit kundër Kishës.

Refuzojeni pa hezituar, sepse yoga është një praktikë e lidhur ngusht në mënyrë të pazgjidhshme me filozofinë e fesë induiste që vjen nga djalli.

Lexoni kundërshtimin tim [në italisht] të yogës për të ditur në detaje përse nuk mund të eksistojë një Yoga e Krishterë.

http://www.lanuovavia.org/newage_6.html

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/12/il-christoga-ossia-lo-yoga-cristiano/

A mund të dilet nga e vërteta pa qënë më parë në të?

nepër rrugëA mund të dalin jashtë rrugës së të vërtetës ato që nuk kanë hyrë kurr në të? A mund ta humbasin besimin ato që nuk e kan pasur kurr? Sigurisht përgjigja është ‘jo’. Kështu që kush humb rrugën e së të vërtetës, ISHTE më parë në të, dhe kush humbet besimin, ISHTE më parë në të. Por sikur ndokush të ju thoshte që mund të dilet nga një shtëpi, pa qënë në të, ose ndokush mund të dalin nga një rrugë pa qënë në të, ju çfarë do ti thonit? Se është i marrë. Mjerisht ka shum nga këto të marrë: mendoni që këta (janë ato që pohojnë doktrinen e rreme ‘një herë të shpëtuar, gjithomonë të shpëtuar’) i përgjigjen e pyetjes: ‘Kush humb shpëtimin, e ka pasur ndonjëherë?’, me një përgjigje troç: ‘Jo, nuk e ka pasur kurr’. Përse kështu? Sepse janë njerëz zemërkryeneçë, zemër forcuar dhe veshë ngurtësuar, që refuzojn të rrijnë lidhur me Shkrimin, që thotë shumë qartë: “Dhe i drejti do të jetojë prej besimit; por ne qoftë se ndokush tërhiqet prapa, shpirti im nuk do të gjejë pëlqim në të. Por ne nuk jemi nga ata që tërhiqen prapa për humbje, por nga ata që besojnë në shpëtimin e shpirtit” (Hebrenjve 10:38-39).
Tani më dëgjoni zemërkryeneqë. Këtu shkrimtari thotë që i drejti jeton prej besimit dhe në qoftë se tërhiqet prapa, Zotit nuk e pëlqen. Është duke folur për të drejtin, e jo për mëkatarin që është i vdekur në mëkatet dhe shkeljet e tia. Të drejtit i është dhënë jetë prej besimit, kështu që është i gjallë frymërisht duke pasur besim tek Jezusi. Por ja, Zoti paralajmëron që nëse i drejti i tij tërhiqet prapa, shpirti i tijë nuk e pëlqen. Kështu që deri sa i drejti qëndron në besim, o jeton me anë të besimit, Zoti e pëlqen, por në qoftë tërhiqet prapa, Zoti nuk e pëlqen më. Për tu terhequr prapa, duhet të ketë filluar pa tjetër të ecë me Zotin një ditë, dhe në fakt është thirrur ‘i drejti’. Kështu pra, i drejti është ai që duke qënë i justifikuar, ka marrë rrugën, dhe ka ecur bashkë me Zotin, në rrugën e shenjtë. Por Zoti e qorton në mënyrë që të vazhdojë e të ecë bashkë me Zotin, dhe të mos kthehet prapa, sepse në këtë mënyrë Zoti do ta refuzojë. Pra, në këtë mënyrë Zoti e inkurajon që të qëndrojë në besim, dhe në qoftë se nuk ngulmon në besim, do të jetë i refuzuar dhe do të shkojë në humbje, kjo domethënë që ekziston jo vetëm rastësia që një i drejtë të terhiqet prapa, por ekzistojnë të drejtë që janë terhequr prapa dhe kanë shkuar në humbje. Motivi është që kanë pushuar së besuari, kanë humbur besimin që kishin marrë nga Zoti, pra ishte një besim i vertetë, dhe nuk mund të ishte ndryshe sepse ishin të drejtë.

Kush ka vesh për të dëgjuar, le të dëgjojë

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2012/08/13/ci-si-puo-sviare-dalla-verita-se-non-si-e-nella-verita/