Perëndia është hakmarrësi për të gjitha këto gjëra

qekan, qakiq, gjyqtarëApostulli Pal i ka shkruar shenjtorëve Thesalonikas: “Sa për të tjerat, pra, vëllezër, ju lutemi dhe ju bëjmë thirrje në Zotin Jezus që, sikundër morët prej nesh se si duhet të ecni për t’i pëlqyer Perëndisë, kështu të teproni edhe më shumë. Sepse ju e dini se ç’urdhërime ju lamë nga ana e Zotit Jezus. Sepse ky është vullneti i Perëndisë: shenjtërimi juaj; të hiqni dorë nga kurvëria; që secili prej jush të dijë ta mbajë enën e vet në shenjtëri dhe me nder, jo me pasione epshi, si johebre që nuk e njohin Perëndinë, dhe që askush të mos mashtrojë ose t’ia hedhë në punë vëllait të vet, sepse Perëndia është hakmarrësi për të gjitha këto gjëra, sikurse edhe ju thamë më parë dhe e dëshmuam. Sepse Perëndia nuk na thirri në ndyrësi, por në shenjtërim. Prandaj ai që i përbuz këto gjëra, nuk përbuz një njeri, por Perëndinë që ju dha edhe Frymën e tij të Shenjtë” (1 Thesalonikasve 4:1-8).

Pra, urdhërimet që apostujt u dhanë shenjtorëve trgojnë vullnetin e Perëndisë ndaj shenjtorëve, dhe kur vihen në prakitikë nga njerëzit, mund të themi që janë duke ecur në mënyrë të denjë ndaj Ungjillit, dhe pra janë njerëz që i pëlejn Perëndisë në të gjith sjelljen e tyre. Pra, duke vënë në praktikë këto urdhërime i pëlqehet Perëndisë.

Nëse do i përçmonim? Do jemi debitorë përpara tyre, dhe do të tërheqim mbi ne zemërimin e Perëndisë, sepse ai që përçmon ato rregulla nuk përçmon një njeri por Perëndinë e Plotfuqishëm, i cili e dimë që tha: “ata që më përçmojnë do të përçmohen gjithashtu nga ana ime” (1 Samueli 2:30). Si i përçmon? Duke u hakmarrë me to për mosbindjen e tyre. Pali është i qartë kur thotë që Zoti është hakmarrës për të gjith këto gjëra.

Por pse Perëndia nuk toleron që ne të përçmojmë urdhërimet e tij? Sepse ai na ka thirrur që të jemi të shenjtë, dhe mosbindja e këtyre urdhërimeve do të thotë të mos i përgjigjemi thirrjes që na bëri, duke bërë kështu që të shahet [nga njerëzit] doktrina e Tij dhe rruga e së vertetës.

Le të kemi kujdes për veten tonë vëllezër, duke shqyrtuar rrugët tona, që Perëndia ynë i madh të mos hakmerret me ne.

Hiri qoftë me ju

 

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/06/08/il-signore-e-un-vendicatore-in-tutte-queste-cose/

Përmbytja e Nashville, 2 Maj 2010

Duke parë këtë video të përmbytjes që ndodhi në qytetin e Nashville në datën 2 Maj 2010 me kanë ardhur në mendje fjalët: “Në rast se (PERËNDIA) i ndal ujërat, çdo gjë thahet; po t’i lërë të lira, përmbytin tokën” (Jobi 12:15). Perëndia lëshon gjykimet e tij në tokë. Le ta kemi frikë dhe të dridhemi përpara tij. Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/15/alluvione-di-nashville-2-maggio-2010/

Lexo edhe artikullin: Perëndia

Oklahoma goditet nga Zoti gjatë javës që festonte krenarinë homoseksuale

Në 20 maj 2013 qyteti amerikan Oklahoma (pikërisht në periferi të jugut të Oklahoma City) është goditur nga Zoti me një tornado katastrofik që ka shkaktuar vedkje dhe shkatërrim. Për këtë tornado presidenti i amerikës Barack Obama ka thënë që ‘ka qënë ndër tornadot më shkatërrues të historisë’. Ja disa foto të kësaj ngjarje.

tornado-gjykim

Bibla thotë që “zemërimi i Perëndisë zbulohet nga qielli për çdo pabesi e padrejtësi të njerëzve, që mbysin të vërtetën në padrejtësi” (Romani 1:18), dhe Zoti me këtë tornado ka dashur të denojë mëkatin e këtij qyteti. Duhet të dini se në fakt ky tornado ka ardhur në këtë qytet (në të cilin thuhet që ndodhet një shoqëri gay e madhe dhe e dukshme – Oklahoma City has a large and quite visible gay community http://gaytravel.about.com/od/previewsofpridefestivals/qt/Oklahoma_City_Gay_Pride.htm) disa ditë pasi kishte filluar java e krenarisë homoseksuale, siç mund të shikohet në këtë lajmërim që ndodhet në sitin e OKC Pride.

settimana-gay-oklahoma

gay-oklahoma

Burimi: http://www.okcpride.org/

Java kishte filluar me 17 maj, dhe me 19 maj ishte zhvilluar parada në të cilën festohej e ashtuquajtura krenria homoseksuale siç mund të shihet nga këto fotograme të marrura nga një video pikërisht të asaj shfaqje.

okc-01

okc-02

okc-04

Burimi: http://youtu.be/ujEPzkctBMo

Pra, kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2013/05/22/oklahoma-colpita-da-dio-durante-la-settimana-che-celebra-lorgoglio-omosessuale/

Kur Zoti godit me breshër

bresher, makina

Këtu vijojnë disa video mbreslënëse që tregojnë se qfarë ndodh kur Zoti godit me breshër për të denuar banuesit e tokës, si bëri në kohët e lashta në Egjipt sipas asaj që është shkruar: “Zoti bëri që të bjerë breshër mbi vendin e Egjiptit” (Eksodi 9:23).

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2013/03/05/quando-dio-colpisce-con-la-grandine/

Zoti godet Rusinë me meteorit [15 Shkurt 2013]

rusia meteori

Bibla thotë: “Në rast se në një qytet ndodh një fatkeqësi, a nuk e ka shkaktuar vallë Zoti?” (Amosi 3:6), edhe kjo që i ndodhi sot [15 Shkurt 2013] në disa pjesë të Rusisë, duhet marrur si një gjykim që vjen nga Zoti. Askush të mos mashtrohet, Zoti është një gjyqtar i drejtë, dhe ushtron ende Gjykimet e tij në tokë.

Pra, kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Nga artikulli italisht

[…]

Këto video impresionuese dukumentojnë atë që ka ndodhur