Kur Benny Hinn lavdëroj Gjon Palin e dytë

benny_hinn-pope-300x177Benny Hinn pas vdekjes së Gjon Palit të dytë (Giovanni Paolo II) pohoj: ‘Papa Gjon Pali i dytë ka drejtuar miljona njerëz te Jezu Krishti kur ishta Papë’ (“Pope John Paul II pointed millions to Jesus Christ when he was Pope”). Burimi: Benny Hinn: The Impact of the Pope’s Death, By Chris Mitchell, Middle East Bureau Chief, CBN.com.

Konsideroni qfarë fjalësh ka arritur të thojë Benny Hinn për një burrë që pohonte të ishte vikari i Krishtit, që pranonte ardhurimin, që mësonte se shpëtimi është për vepra, që ishte idhujtar më shum se të gjith paraardhësit e tij. Gjon Pali II shfrytëzonte gjithomnë rastin për të dërguar njerëzit te Maria, dhe për ti këshilluar të luteshin Marinë ‘bashkëshpëtimtaren’.

Kjo do të thotë që Benny Hinn nuk ka dallim, dhe nuk është në gjendje të dallojë një dhi nga një dele, një Krishterë të rremë nga një të vërtetë, por mbi të gjitha nuk din çfarë është një idhujtarë.
Çfarë trishtimi në të kuptuar që shum besimtarë edhe këtu në Itali shkojnë me vrap pas këti mashtruesi dhe ngashënjyesi.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/12/quando-benny-hinn-elogio-giovanni-paolo-ii/