Veshmbathje femrash që nuk i kanë hije një gruaje të krishterë

Apostulli Pal thotë: “Në mënyrë të njëjtë dua që edhe gratë, të vishen hijshëm, me cipë dhe modesti dhe jo me gërsheta a me ar, a me margaritarë, a me rroba të shtrenjta, po me vepra të mira, si u ka hije grave që i kushtohen perëndishmërisë” (1 Timoteut 2:9-10).  Pra, një grua që ndjek Kirshtin dhe i shërben, duhet të veshet sipas kësaj këshille apostolike. Kjo domethënë që nuk duhet të veshë veshbathje që janë të pahijshme, si përshebull këto.

veshmbathje të pahijshme femrash

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Autori: Giacinto Butindaro
Perktheu: Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2013/07/29/capi-di-abbigliamento-femminile-che-non-si-addicono-ad-una-donna-cristiana/

Një Jezus tjetër, një Frymë tjetër dhe një Ungjill tjetër

gjarpër - njeri

Pali i tha të shenjtëve të Korintit: “Por druaj se, ashtu si gjarpëri e gënjeu Evën me dinakërinë e tij, kështu edhe mendja juaj të mos prishet duke u shmangur nga thjeshtësia ndaj Krishtit. Sepse, po të vinte dikush dhe t’ju predikonte një Jezus tjetër, që ne nuk e kemi predikuar, ose, po të merrnit një frymë tjetër që nuk e keni marrë, ose një ungjill tjetër që nuk e keni pranuar, do ta duronit fort mirë.” (2 Korintsave 11:3-4)

Sa aktuale janë këto fjalët e apostullit. Shum janë mendjeprishur dhe të shmangur nga thjeshtësia ndaj Krishtit nëpër Kisha, në fakt, durojnë fort mirë ato që predikojnë një tjetër Jezus, domethënë atë që do të vdisje edhe shpirtërisht përveq se fizikisht, ose atë që ishte i pasur materialisht, ose atë që ishte në të njejtën kohë edhe Ati edhe Biri edhe Fryma e Shenjtë; ose që nxisin të tjerët për të marrur një frymë tjetër, domethënë atë që të shtyn të bësh zërin karakteristik e disa kafshëve ose atë që provokon një qeshje të pakontrollueshme o gjëra të tjera të paarsyeshme; ose predikojnë një Ungjill tjetër, domethënë atë që thotë se Krishti ka ardhur për të na bërë të pasur materialisht përveqse të na shpëtojë nga mëkati.

Duhet të qëndrojmë zgjuar dhe të lutemi, vëllezër, që të mos bijmë viktima në mashtrimet e gjarpërit të lashtë. Duhet të mundohemi në mënyrë që edhe ato që janë gënjyer të lirohen nga laku i armikut. Në të cilën mënyr? Duke kundërshtuar këto gënjeshtra, dhe duke i bërë thirrje që ti refuzojnë.

Hiri qoftë me ju

Autori: Giacinto Butindaro
Perktheu nga italishtja: Aldo Prendi
Burimi origjinal: http://giacintobutindaro.org/2010/05/11/un-altro-gesu-uno-spirito-diverso-un-vangelo-diverso/

Fryma e prostitucionit

Prostitucion - ProstitutaVëllezër në Zotin, Përëndia i tha popullit të tij Izraelit nëpëmjet profetit Osea: “…fryma e prostitucionit i devijon, dhe ata kurvërohen, duke u shmangur nga Perëndia i tyre […] Veprimet e tyre nuk u lejojnë atyre të kthehen te Perëndia i tyre, sepse fryma e kurvërimit është në mes të tyre dhe nuk njohin Zotin” (Osea 4:12; 5:4).
Ja pra ku shpjegohet çfarë i shtynë shum të Krishterë të prostituohen me botën, ose të kurvërohen me botën, dhe të bëjnë çdo pabesi kundër Zotit: një frymë që Shkrimi quan ‘fryma e prstitucionit’. Këta kanë thyer zgjedhën, nuk donë ti sherbejnë Zotit me gjith gjymtyrët e tyre, por duan ti përkushtojnë akoma gjymtyrët e tyre në shërbim të lakmive të botës ashtu siç bënin para se të besonin.
Përveç kësaj, kur dikush i qorton ose i bën ndonjë vrejtje, kundërvihen si bisha të egra për të mbrojtur mosbindjen e tyre, dhe e bëjnë duke përdorur disa vargje të Shkrimit, të cilat i shpjegojnë sipas qejfit të tyre.
I kujt është faji për këtë? Sigurisht faji është i atyre që kurvërojnë me botën, dhe mbi të gjitha, faji është i pastorëve të këtyre Kishave kurvëruese, që në vend që të ushqejnë popullin, ushqejnë vetëveten, në vend që të kritikojnë e të qortojnë lejojnë shfrenimin, në vend që të përjashtojnë lakmitë e botës i justifikojnë, në vend që të shenjtërohen ndoten, në vend të shembullit të mirë japin të keqin. Këta barinj janë rrënimi i popullit të Zotit, sepse janë duke prodhuar shum fëmijë të kurvërisë, pra po krijojnë një brez rebel, një brez kurvërues, dhe ndjekësit e këtyre pastorve janë më shum të rinjtë.
Vëllezër po ju nxis: ruhuni shum, sepse jan duke u shumfishuar këto barinj mosbindës që prodhojnë e rrisin fëmijë kurvërimi.
Kështu shum Kisha janë si prostitutat, ja shesin veten e tyre mëkatit për pak famë, për pak lekë më shumë e për të pasur më shum pjestarë. Sigurisht, një prostitutë mund të bëjë vetëm fëmijë kurvërimit. Këtë po bëjnë këta Kisha.
Mos u mashtroni nga numri i pjestarëve që kan, nga fjalët e tyre të ëmbla si mjalta, nga zëri i sjellshëm, sepse këta kanë shtatë gjëra të neveritshme në zemer.
Flakni punët e tyre të pafytshme, kundërshtoni fjalët e tyre të kota, duke paraqitur veten tuaj si shembull në shenjtërim dhe në vepra të mira në mes këtij brezi të padrejtë dhe të çoroditur.
Tashmë, rreziku më i madh nuk shfaqet nga të jashtmit, por nga këto ‘fëmijë të kurvërimit’ që janë në mes të popullit të Zotit.
Më në fund, vëllezër, jini të fortë dhe mus u lodhni së shenjtëruari, sepse në kohen e duhur do të merrni shpërblimin.

Hiri i Zotit tonë Jezu Krishtit qoftë me ju.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/10/lo-spirito-di-prostituzione/

Flaka e Ferrit është metaforike apo reale?

Ketu dimostrohet me anë të bibles që flaka e ferrit është reale

flaka e ferrit

Flaka e Ferrit është metaforike apo reale?

Nga ajo që ka thënë Jezus Krishti flaka është reale; bëhet fjalë për një flakë që nuk e ka ndezur dora e njeriut siq është e shkruar ne librin e Jobit (shih. Jobi 20:26) Të shohim tani atë që ka thënë Jezusi për ferrin kur ka folur për historinë e të pasurit dhe Llazarit.

“Por atje ishte një njeri i pasur, që vishej me të purpurta dhe me rroba të çmueshme prej liri dhe për ditë e kalonte shkëlqyeshëm. Atje ishte edhe një lypës, i quajtur Llazar, që rrinte para derës së tij, dhe trupin e kishte plot me plagë të pezmatuara, dhe dëshironte të ngopej me thërrimet që binin nga tryeza e pasanikut; madje edhe qentë vinin e ia lëpinin plagët. Por ndodhi që lypësi vdiq dhe engjëjt e çuan në gji të Abrahamit; vdiq edhe pasaniku dhe e varrosën. Dhe, duke pasur mundime në ferr, i çoi sytë dhe pa nga larg Abrahamin dhe Llazarin në gji të tij. Atëherë ai bërtiti dhe tha: “O atë Abraham, ki mëshirë për mua, dhe dërgoje Llazarin të lagë majën e gishtit të vet në ujë që të më freskojë gjuhën, sepse po vuaj tmerrësisht në këtë flakë. Por Abrahami thoshte: “O bir, kujto se ti i ke marrë të mirat e tua gjatë jetës sate, kurse Llazari të këqijat; tashti, përkundrazi, ai po përdëllehet dhe ti vuan. Dhe, veç të gjithave, midis nesh dhe jush është një humnerë e madhe, kështu që ata që do të donin të kalonin që këtej tek ju nuk munden; po ashtu askush nuk mund të kalojë që andej te ne”. Por ai i tha: “Atëherë, o atë, të lutem ta dërgosh atë te shtëpia e tim eti, sepse unë kam pesë vëllezër e le t’i paralajmërojë rreptësisht që të mos vijnë edhe ata në këtë vend mundimesh”. Abrahami u përgjigj: “Kanë Moisiun dhe profetët, le t’i dëgjojnë ata”. Ai tha: “Jo, o atë Abraham, por nëse dikush nga të vdekurit do të shkojë tek ata, do të pendohen”. Atëherë ai i tha: “Nëse ata nuk e dëgjojnë Moisiun dhe profetët, nuk do të binden edhe në se dikush ringjallet prej të vdekurish”””. (Lluka 16:19-31). Pra siç mund të shihet në këtë histori, të pasurin që ishte në ferr e mundonte një flakë e për këtë arsye donte që të freskonte gjuhen me ujë. Në qoftë se ky burr foli për flakë don me thënë që ishte i rrethuar nga flakët. Që eshtë kështu, don me thënë që shpirtrat ndodhen në Ferr në mes të flakëve që i bën të vuajnë dhimbje të tmerrshme është konfirmuar nga të gjithë ato vëdhezër që Zoti ka dashur të shihnin Ferrin. Fjalët e tyre janë të qarta.

Autori: Giacinto Butindaro
Përktheu nga italishtja: Aldo Prendi

Artikulli italisht –> këtu
Libri italisht –>  këtu