Adami gaboi, Jezusi u bind

Jezu Krishti u bind urdhërit të Atit të tij,dhe vdiq në Kryq për mëkatet tona, sikurse është shkruar: “Në fakt, ashtu si nga mosbindja e një njeriu të vetëm të shumtët u bënë mëkatarë, ashtu edhe nga bindja e një të vetmi të shumtët do të bëhen të drejtë” – Romakëve 5:19. Adami mëkatoi dhe të gjith ne u prekëm nga mëkati tij, por Jezusi është ndrysh: Ai nuk mëkatoi kurrë.

Ja çfarë thotë Shkrimi rreth mëkatit të Adamit:《Dhe Zoti Perëndi e urdhëroi njeriun duke i thënë: “Ha bile lirisht nga çdo pemë e kopshtit; por mos ha nga pema e njohjes të së mirës dhe të së keqes, sepse ditën që do të hash prej saj ke për të vdekur me siguri”》- Zanafilla 2:16-17. Por Jezusi iu bind Perëndisë, sikurse ai vetë tha: “Prandaj Ati më do, sepse unë e lë jetën time që ta marr përsëri. Askush nuk mund të ma heqë, por e lë nga vetja; unë kam pushtet ta lë e pushtet ta marr përsëri; ky është urdhri që kam marrë nga Ati im” – Gjoni 10:17-18. Besoni pra që Jezusi është Shpëtimtari i botës, për të mos u denuar, por për të shkuar në parajzë.

Aldo Prendi

Taggato , . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *