Perëndia nuk i urren homoseksualët?

tabelë - homoseksualët

Një grup i ‘krishterë’ i Zelandës së Re me emër Godmarks, disa vite më parë lëshoi një fushatë publiciteti me disa tabela, në të cilat ishte shkruar: ‘Pamvarsisht se çfarë mendohet përreth, nuk i urrej homoseksualët – Perëndia’.

Bibla përkundrazi thotë që Perëndia i urren ato që kryejnë padrejtësi (kfr. Psalmi 5:5), dhe homoseksualët hyejnë në këtë kategori sepse është shkruar: «Nuk do të kesh marrëdhënie seksuale me një burrë, ashtu si bëhet me një grua; është një gjë e neveritshme» (Levitiku 18:22). Dhe akoma Bibla thotë: «Mallkimi i Zotit është në shtëpinë e të pabesit, por ai bekon banesën e të drejtëve» (Fjalët e urta 3:33), dhe akmoa: «Mjerë i pabesi! Do t’i bjerë mbi kokë fatkeqësia, sepse do t’i jepet ajo që duart e tij kanë përgatitur» (Isaia 3:11).

Ato që janë homoseksualë pra duhet të pendohen për mëkatet e tyre dhe duhet t’i braktisin, dhe të besojnë në Ungjill, për të marrë faljen e mëkateve të tyre dhe për t’u shpëtuar në këtë mënyrë nga denimi i përjetshëm.

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: Dio non odia i gay?

Taggato , , . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *