Rrëfimi i mëkateve duhet bërë te Perëndia, dhe jo te prifti

lutje

Rrëfimi i mëkateve sipas Fjals së Perëndisë, Bibles

—————————————————

Katolikë Romakë, rrëfejini mëkatet tuaja Perëndisë dhe jo priftit

Katolikë Romakë, dëgjoni, hiqni dorë nga të shkuarit tek prifti për t’u rrëfyer, sepse ai nuk mund të ju heqë mëkatet. Këtë mund ta bëjë vetëm Perëndia, sikurse është shkruar: «Ai fal të gjitha paudhësitë e tua» (Psalmet 103:3), dhe në fakt Psalmisti u drejtonte direkt Perëndisë kur u pendonte për mëkatet e veta dhe donte faljen hyjnore, sikurse thotë: «Para teje pranova mëkatin tim, nuk e fsheha paudhësinë time. Thashë: “Do t’ia rrëfej shkeljet e mia Zotit”, dhe ti e ke falur paudhësinë e mëkatit tim» (Psalmet 32:5). Bëni pra si Psalmisti, përndryshe mëkatet tuaja do të vazhdojnë të peshojnë në ndërgjegjen tuaj, dhe kur do të vdisni, do të shkoni në ferrë.

Pendohuni nga mëkatet tuaja pra, duke u rrëfyer ndaj Perëndisë me një zemr të thyer për mëkatet kundër tij, dhe në të njejtën kohë besoni që Jezu Krishti ka vdekur në kryq për mëkatet tona dhe është ringjallur për drejtësimin tonë. Duke bërë kështu do të merrni faljen e të gjitha mëkateve tuaja, ashtu si edhe jeten e përjetshme. Dhe do të keni më në fund sigurinë jo vetëm atë të faljes së mëkateve, por edhe që do shkoni në parajzë kur të vdisni.

Dhe pasi të merrni gjitha këto, dilni menjëherë nga Kisha Katolike Romake dhe bashkohuni me një Kishë Ungjillore Pentekostale, dhe kërkoni të pagëzoheni në emër të Atit, të Birit dhe të Frymës së Shenjtë, në bindje të urdhërimit të Jezu Krishtit.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Cattolici Romani, confessate i vostri peccati a Dio e non al prete

Taggato , . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *