Kisha që promovojnë një Kirshtërim fallco

Nëse një vajzë që bën striptizëm do thoshte që është kthyer [nga rrugët e këqija], por prakitkon akoma striptizmin, ju çfarë do mendonit? Që është kthyer me të vertetë? Nuk besoj. Nëse një imoral do thoshte se është kthyer, por shkon akoma me prostituta ose bashkejton me një grua, ju çfarë do mendonit? Që është kthyer me të vertetë? Nuk mendoj. Nëse një praktikues magjie do thoshte që është kthyer, por praktikon akoma mgjinë, ju çfarë do thonit? Që është kthyer me të vërtetë? Nuk besoj. Nëse një idhujtar do thoshte që është kthyer, por akoma adhuron dhe shërben idhujt, ju çfarë do thonit? Që është kthyer me të vertetë? Nuk mendoj. Kjo ndodhë sepse kur ndokush kthehet nga rrugët e këqija të tij, shfaqë kthimin e tij duke braktisur mëkatin. Këtë gjë mëson Shkrimi i Shenjtë.

Pse pra sot në shum Kisha, shum vetë thonë ‘jam kthyer’ por vazhdojnë të shërbejnë mëkatin duke bërë të njejtën jetë si më parë, dhe pastorat ashtu si dhe pjestarët nuk kujdesen absolutisht për këtë? A nuk është ndoshta e shkruar: “nëse dikush është në Krishtin, ai është një krijesë e re; gjërat e vjetra kanë shkuar; ja, të gjitha gjërat u bënë të reja” (2 Korintasve 5:17)?

Arsyeja është sepse mesazhi që predikohet në këto Kisha, është një mesazhë që nuk përbanë kthimin nga rrugët e këqija, por thjeshtë aderimin në një organizatë: nuk predikohet as pendimi dhe as kthimi, pra mund të bëhesh i ‘krishterë’ pa u penduar dhe kthyer!! Kjo prodhon shum Krishterë fallco, sepse pikërisht nga fakti që janë fallco, flasin, mendojnë dhe jetojnë si ato të botës. Dhe kështu Krishtërimi fallco po përhapet gjithnjë e më shumë, duke bërë që udha e së vërtetës të përçmohet jasht mase.

Nga këto Kisha që promovojnë Krishtërimin fallco, një njeri duhet të dalë e të shmanget për të filluar duke u mledhur nepër shtëpi ashtu siç bënin dishepujt e lashtë, sepse të mbjellësh Fjalën në to, është sikur të mjellësh midis ferrash, dhe si rrjedhojë Fjala mbytet dhe nuk mund të japë fryt. Këto Kisha faktikisht janë bërë mike me botën dhe armike me Perëndinë.

“Lëroni një arë të re, dhe mos mbillni midis ferrave” (Jeremia 4:3 – Riveduta).

Kush ka veshë për të dëgjuar, le të dëgjojë.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Artikulli origjinal: Chiese che promuovono un falso Cristianesimo

Taggato . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *