Perëndia na mbron

rreze dielli në ishullShkrimi mëson që Perëndia ynë nuk dremit dhe nuk fle, por na mbron vazhdimisht.

Ja çfarë është shkruar në Psalmet: “Unë i ngre sytë nga malet; nga do të më vijë ndihma? Ndihma me vjen nga Zoti, që ka bërë qiejtë dhe tokën. Ai nuk do të lejojë që të të merren këmbët, ai që të mbron nuk do të dremitë. Ja, ai që mbron Izraelin nuk dremit dhe nuk fle. Zoti është ai që të mbron, Zoti është hija jote, ai ndodhet në të djathtën tënde. Dielli nuk ka për të të goditur ditën, as hëna natën. Zoti do të të ruajë nga çdo e keqe; ai do të ruajë jetën tënde. Zoti do të ruajë daljet dhe hyrjet e tua, tani dhe përjetë” (Psalmi 121).

Meqë Perëndia ynë është mbrojtësi ynë, Ai na shpëton nga shum rreziqe që mund të takojmë dhe këtë e bën në mënyra të ndryshme. Dhe disa herë ne nuk e dallojmë ndërhyrjen e Tij që bën për të na shpëtuar nga një rrezik ose e dallojmë vetëm kohë më pas.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/06/01/dio-ci-protegge/

Taggato . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *