Edhe David Wilkerson i lutet Frymës së Shenjtë

David-WilkersonJa disa fjalë të Wilkerson-it të marrura nga një predikim i tij, po e them këtë në mënyrë që të kuptohet që edhe predikues të mëdhenj mjerisht kanë vendosur të praktikojnë përtej asaj që është shkruar, dhe shum veta bëjnë kështu sepse e bën edhe Wilkerson. Nuk i intereson të dijnë që as Jezusi, as profetët dhe as apostujt nuk iu luten kurr Frymës së Shenjtë, sepse ato marrin si shembull David Wilkerson.

[Ja fjalët e tij] — Falenderoi Zotin për të gjith pastorat dhe për të gjith kishat që ende sot nuk kanë humbur Frymën. Jam mirnjohës për çdo burrë dhe për çdo grua që është e zellshme me Frymë të Shenjtë, për çdo kishë të zjarrshme që është duke lindur. Gjithsesi, mjerisht kanë mbetur shum pak. Zemra ime bërtet: “O Zot, o Frymë e Shenjtë, rikthehu në kishën tënde. Rikthehu dhe fshij tutje të marrëzinë tonë. Rikthehu dhe na prek me një pasjon të nxehtë për Krishtin. Rikthehu dhe na pastro nga çdo skemë dhe plan njerzor. Hiq tej nesh çdo fe [religiosità] mishrore që shihet në TV dhe nga masmedia, që e çnderon emrin tënd.

Dhe, Frymë e Shenjtë, nxite shpiritn tim. Më tërhiq në vendin e fshehtë të lutjes bashkë me ty. Le të mos dalin nga un lutje të ngutura. Më disiplino që të të pres, që të të bërtas ty, dhe mos u dorëzo deri sa të jem mbushur plot. Dhe më jep paqen e mendjes që ti më ke premtuar. Më jep tepri qetësie dhe pushimi që të më lejoj të qëndroj i patundur përpara çdo gjëje që do të ndodhi” —

Nga predikimi i tij ‘Frymë e Shenjtë kthehu tek Kisha jote’

http://www.tscpulpitseries.org/italian/ts041025.html

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi

Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/13/pure-david-wilkerson-prega-lo-spirito-santo/

Taggato , , . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *