Robert Schuller dhe Katedralija e tij prej Kristalit

Katedralja Crystal Cathedral, në Garden Grove (CA), është financuar nga Robert Schuller, predikues i prosperitetit shum i njohur në Amerikë: një njeri i korruptuar që ka hedhur poshtë besimin, dhe që i predikon njerëzve vetëbesimin [autostima], që është në kundërshtim me mesazhin e pendimit. Kisha është e lidhur me Kishën e Reformuar të Amerikës. Katedralija ka rreth 2800 vende për tu ulur. Ka kushtuar 18 miljon dollarë. Aktualisht [Majë 2010] Kisha është në krizë financiare, duke pasur shum fatura (miljona dollarësh) për të paguar, sepse dhurimet e bëra në vitin 2009, kanë rënë 30-40 %.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2010/05/13/robert-schuller-e-la-sua-cattedrale-di-cristallo/

Taggato , . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *