Në qoftë se nuk ke rilindur do të shkosh në ferr

flakëNë qoftë se nuk ke rilindur, dije që kur të vdisësh do të shkosh për tu munduar në flakë të Hadesit (zakonisht i quajtur ferr), ku do të qëndrosh deri në diten e gjyqit, dhe pastaj do të ringjallesh në ringjalljen e denimit, për tu gjykuar dhe për tu hellur në një tjetër vend që quhet ‘liqeni që digjet me zjarr dhe squfur’, ku do të mundohesh në shekuj të shekujve. Po të them këtë në bazë të këtyre fjalëve që Jezusi i tha një burrit të quajtur Nikodem: “Në të vërtetë, në të vërtete po të them që nëse një nuk ka rilindur, nuk mund ta shohë mbretërinë e Perëndisë” (Gjoni 3:3).
Mos humb kohë pra, pendohu dhe beso në Zotin Jezu Krisht, domethënë beso që Ai vdiq në kryq për mëkatet tona, dhe që u ringjall në ditën e tretë për justifikimin tonë. Do të ndihesh i rilindur sepse Zoti do të të falë mëkatet e tua, pra do ti fshijë plotësisht të gjitha, dhe bashkë me faljen e mëkateve do të të japë jeten e përjetshme, dhe për këtë arsye do të jesh i sigurt që kur të vdisësh do të hysh në mbretërinë e qiejve.

Giacinto Butindaro, përktheu Aldo Prendi
Burimi: http://giacintobutindaro.org/2013/11/15/se-non-sei-nato-di-nuovo-andrai-allinferno/

 

Taggato , , . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *