Flaka e Ferrit është metaforike apo reale?

Ketu dimostrohet me anë të bibles që flaka e ferrit është reale

flaka e ferrit

Flaka e Ferrit është metaforike apo reale?

Nga ajo që ka thënë Jezus Krishti flaka është reale; bëhet fjalë për një flakë që nuk e ka ndezur dora e njeriut siq është e shkruar ne librin e Jobit (shih. Jobi 20:26) Të shohim tani atë që ka thënë Jezusi për ferrin kur ka folur për historinë e të pasurit dhe Llazarit.

“Por atje ishte një njeri i pasur, që vishej me të purpurta dhe me rroba të çmueshme prej liri dhe për ditë e kalonte shkëlqyeshëm. Atje ishte edhe një lypës, i quajtur Llazar, që rrinte para derës së tij, dhe trupin e kishte plot me plagë të pezmatuara, dhe dëshironte të ngopej me thërrimet që binin nga tryeza e pasanikut; madje edhe qentë vinin e ia lëpinin plagët. Por ndodhi që lypësi vdiq dhe engjëjt e çuan në gji të Abrahamit; vdiq edhe pasaniku dhe e varrosën. Dhe, duke pasur mundime në ferr, i çoi sytë dhe pa nga larg Abrahamin dhe Llazarin në gji të tij. Atëherë ai bërtiti dhe tha: “O atë Abraham, ki mëshirë për mua, dhe dërgoje Llazarin të lagë majën e gishtit të vet në ujë që të më freskojë gjuhën, sepse po vuaj tmerrësisht në këtë flakë. Por Abrahami thoshte: “O bir, kujto se ti i ke marrë të mirat e tua gjatë jetës sate, kurse Llazari të këqijat; tashti, përkundrazi, ai po përdëllehet dhe ti vuan. Dhe, veç të gjithave, midis nesh dhe jush është një humnerë e madhe, kështu që ata që do të donin të kalonin që këtej tek ju nuk munden; po ashtu askush nuk mund të kalojë që andej te ne”. Por ai i tha: “Atëherë, o atë, të lutem ta dërgosh atë te shtëpia e tim eti, sepse unë kam pesë vëllezër e le t’i paralajmërojë rreptësisht që të mos vijnë edhe ata në këtë vend mundimesh”. Abrahami u përgjigj: “Kanë Moisiun dhe profetët, le t’i dëgjojnë ata”. Ai tha: “Jo, o atë Abraham, por nëse dikush nga të vdekurit do të shkojë tek ata, do të pendohen”. Atëherë ai i tha: “Nëse ata nuk e dëgjojnë Moisiun dhe profetët, nuk do të binden edhe në se dikush ringjallet prej të vdekurish”””. (Lluka 16:19-31). Pra siç mund të shihet në këtë histori, të pasurin që ishte në ferr e mundonte një flakë e për këtë arsye donte që të freskonte gjuhen me ujë. Në qoftë se ky burr foli për flakë don me thënë që ishte i rrethuar nga flakët. Që eshtë kështu, don me thënë që shpirtrat ndodhen në Ferr në mes të flakëve që i bën të vuajnë dhimbje të tmerrshme është konfirmuar nga të gjithë ato vëdhezër që Zoti ka dashur të shihnin Ferrin. Fjalët e tyre janë të qarta.

Autori: Giacinto Butindaro
Përktheu nga italishtja: Aldo Prendi

Artikulli italisht –> këtu
Libri italisht –>  këtu

Taggato . Aggiungi ai preferiti : Permalink.

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato. I campi obbligatori sono contrassegnati *